یرقان به معنی زردی است و وقتی مواد صفراوی بخصوص بیلی روبین در خون بالا می رود. در بافتهای بدن از جمله پوست و سفیدی چشم رسوب کرده و ایجاد یرقان کند.
گاهی عوامل ایجاد کننده زردی به علت انسداد مجاری صفراوی است که این انسداد معمولاً به علت وجود سنگ صفراوی، تنگی مجاری صفراوی و یا وجود بعضی بیماریها نظیر سرطان است.
دومین عامل ایجاد کننده زردی، زردی در سطح سلول کبدی ناشی از عوامل دارویی ،هپاتیت ها و یا بیماری خود ایمنی نکروز صفراوی اولیه است.
درهمولیز گلبولهای قرمز هم بیلی روبین بالا می رود و منجر به یرقان می شود.
برای تشخیص نوع یرقان، نیاز به انجام آزمایشات ویژه است. از جمله اندازه گیری بیلی روبین خون، اندازه گیری آنزیم های کبدی، انجام سونوگرافی شکم، کبد و مجاری صفراوی و در مواردخاص انجام C.T اسکن، اندو سونوگرافی، و MRI است.
علائم بالینی یرقان معمولاً تب، تهوع و استفراغ، دل درد در سمت راست و بالای شکم و گاهی خارش موقت پوست در موارد انسدادی مجاری تنفسی است .
در موارد سنگ کلیه صفرا و انسداد مجاری صفراوی با سنگ، برداشتن کیسه صفرا بهترین راه درمان است.
درمانهای خانگی شامل عدم مصرف غذاهای چرب است و مصرف مواد قندی و کربوهیدراتها بسیار مطلوب تر است، همچنین مصرف بیشتر غذا در جمع توصیه می شود. ضمن اینکه تنها را درمان، تشخیص نوع یرقان و انجام درمان مناسب طبق تشخیص پزشک معالج است.