بهترین زمان برای این چرت، زمان میان روز است و هرچقدر به ساعت میان روز نزدیکتر شود بهتر خواهد بود و میتوان گفت 8 ساعت پس از بیدار شدن در هنگام صبح، زمان خوبی برای خواب میان روز است. البته اگر مدت زمان این خواب میان روز بیش از 30 دقیقه شود، میتواند منجر به اختلال خواب در شب شود.
بهبود وضعیت حافظه
تحقیقات صورت گرفته دانشگاهی از بین افراد و سنجش یادگیری آنان حاکی از این است که آن دسته از افرادی که خواب میان وعده را تجربه میکنند به مراتب دارای ذهن فعال تر و ضریب یادگیری بیشتری هستند. این تحقیقات نشان میدهند که مغز انسان به مانند حافظه کامپیوتری عمل میکند که پس از گذشت ساعاتی در روز ذخیره سازی اطلاعات در آن دشوار تر میشود و بدن انسان پس از یک خواب میتواند اطلاعات قبلی را ذخیره کند و فضا را برای یادگیری بیشتر و آسان تر فراهم کند.
کاهش استرس
پژوهشها و آزمایشات صورت گرفته روی پرستاران شیفت شب نشان میدهند که آن دسته از پرستارانی که در طول شیفت 9 ساعت شب دو وعده خواب 15 دقیقه ای داشتند، دارای انرژی بیشتر و فشار خون کمتری نسبت به سایر همکاران خود دارند که این فشار خون کمتر باعث کاهش استرس و افزایش تمرکز میشود.
کاهش وزن
دکتر مایکل بروس گزارشی را منتشر کرده است که بر طبق آن خواب میان روز باعث استراحت مغز و در نتیجه بهبود کارایی آن پس از بیدار شدن میشود که این امر به تنظیم بهتر ترشح هورمونها توسط مغز کمک میکند که برخی از این هورمونها وظیفه تنظیم میزان مصرف انرژی و چربی سوزی را بر عهده دارند.