یک دندانپزشک معتقد است چنانچه جرم گیری دندان توسط افراد متخصص انجام شود، هیچ گونه آسیبی به دندان ها نمی رسد.
دکتر داریوش نظری با تاکید بر این که نباید هر لکه سیاهی که بر روی دندان دیده میشود را با جرم اشتباه گرفت، گفت: بزاق انسان املاح فراوانی دارد که این املاح قدرت رسوب بالایی دارند و در جایی که کمتر با غذا در تماس است، خصوصا بین دندانها و اطراف دندان در نزدیک لثه رسوب میکنند.
وی ادامه داد: این رسوب بستر مناسبی برای جایگزینی میکروبها و رشد و تکثیر آنها و همچنین تجمع مواد غذایی است که مجموع اینها در کنار هم جرم را تشکیل میدهد و این رسوب به مرور زمان آهکی، سفید، زرد و یا تیره میشود.
|
به گفته این دندانپزشک، جرم را باید در ابتدای تشکیل از روی لثه و دندان برداشت و اگر این کار توسط فرد متخصص و آموزش دیده انجام شود هیچ آسیبی برای دندان نخواهد داشت. نظری با اشاره به پیامدهای منفی ماندگار شدن جرم بر روی دندان، خاطرنشان کرد: جرم به تنهایی باعث تحلیل شدید لثه و استخوان فک که ریشه دندان را احاطه کرده می شود و به مرور زمان مینای دندان را نیز تخریب می کند.
وی تصریح کرد: وقتی که فرد جرم گیری میکند فاصله فراوان بین دندانهای وی که قبلا با جرم پر شده بود از بین می رود و فرد احساس می کند دندانش لق شده و به اشتباه تصور میکند این لق شدن ناشی از جرم گیری است. این دندانپزشک با تا کید بر اینکه افرادی که کمتر بهداشت را رعایت می کنند دندانهایشان با سرعت بیشتری جرم می گیرد، یادآوری کرد: افرادی که دندان های کج و ناهمگون دارند بیشتر در معرض تشکیل جرم قرار دارند.
نظری افزود: همه افراد باید چند ماه یک بار برای معاینه دندان به دندانپزشک مراجعه و در صورت لزوم جرم گیری انجام دهند. وی خاطرنشان کرد: استفاده مرتب از نخ دندان و مسواک زدن میتواند باعث کاهش تشکیل جرم بر روی دندانها شود.
این دندانپزشک با اشاره به خمیر دندانهای جرم گیر گفت: شاید این خمیر دندانها در کوتاه مدت مفید باشد و دندان را سفید نگه دارد، اما به مرور زمان به دلیل داشتن مواد ساینده، دندانها را خراش می دهد و باعث پوسیدگی و بد رنگ شدن آنها میشود.