در طب سنتی برای درمان ریزش موی سر و رشد مجدد آن روشهای متعددی وجود دارد اما همه آنها در جهت تحریک جریان خون در زیر پوست سر استفاده میشوند.
عوامل متعددی در ریزش مو دخیل هستند که یکی از آنها کمبود ویتامین B و ماده معدنی گوگرد در بدن است.
برای جبران کمبود این ماده معدنی میتوان از انواع پیاز خوراکی و سبزیهایی مانند تره، سیر و موسیر استفاده کرد.
|
همچنین برای تحریک جریان خون در سر، میتوان موها را با ماست شستوشو داد چرا که آب ماست از ریزش مو جلوگیری میکند.
به افرادی که دچار ریزش مو شدهاند توصیه میشود که یک عدد خیار بزرگ را که کاملاً رسیده و زرد شده است را از وسط به دو نیم کنند و در آن، مقداری جو قرار دهند. پس از چند روز جو از آب خیار استفاده کرده و جوانه میزند و پس از مدتی خشک می شود.پس از آن،خیار را کوبیده و به همراه حنا یا ماست به سر زده شود.
راه دیگری هم وجود دارد که می توان مقدار کمی سیر را رنده کرده و بعد به آن مقداری عسل اضافه کرده و با هم مخلوط شوند.این مایع به مدت 2 ساعت بر روی کف سر و موها مالیده شود و سپس شسته شود.
همچنین برخی گیاهان در تقویت و رشد مو موثر هستند.گیاه بابونه نمونهای از این گیاهان است.این گیاه، تارهای مو را تقویت میکند و آسیبهای مو را که بر اثر بیماری به وجود میآید به حداقل می رساند.
زنان بارداری که در طول روز بیش از دو فنجان قهوه مینوشنند 25 درصد بیشتر دچار سقط میشوند از این رو از مصرف مواد غذایی کافئین دار باید جلوگیری کند.
محققان همچنین دریافتند که مصرف نوشابههای گازدار نیز خطر ابتلا به سقط جنین را افزایش میدهد و مصرف این مواد غذایی بیماریهایی را به جنینی منتقل میکند که روی رشد او تاثیر منفی میگذارد.
|
بررسی ها نشان میدهد که جنین از مزه کافئین و نوشابه گاز دار خوشش نمیآید و به آنها واکنش نشان میدهد و به همین دلیل بهتر است این نوشیدنیها مصرف نشود.
پزشکان توصیه میکنند که خانمهای باردار در اوایل هفتههای بارداری و تا 12 هفته اول از خوردن این مواد جلوگیری کند.
اول بدانید بعد بنوشید
شاید تا به حال اسم کامبوچا را نشنیده باشید، احتمال اینکه آن را چشیده باشید هم زیاد نیست. این چای جدید بویی شبیه زنجبیل دارد و طعم آن را به شیوههای مختلف توصیف کردهاند؛ از شبیه بودن به سرکه سیب گرفته تا چای با کمی عسل و حتی تارت سیب.
در این مطلب سعی میکنیم همه چیزهایی را که باید قبل از نوشیدن این چای بدانید را برایتان بیاوریم.
چای2هزار ساله
شاید اسم کامبوچا را هم نشنیده باشید، اما فکر نکنید که این چای همین دیروز پیدا شده است. براساس تحقیقات انجام گرفته، اولین رد پای این چای در تاریخ در چین حدود 2000سال قبل بوده است. براساس متون قدیمی چینی، این چای در درمان بیماریهای مزمن التهابی مثل آرتریت و دردهای استخوانی و نیز درمورد افراد مبتلا به بیماریهای بسیار سخت و در حالت شدید (مثلا مبتلایان به سرطان) به کار گرفته میشد. در قرن هجدهم و نوزدهم هم پزشکان شاخههای مختلف طب سنتی در چین از این چای برای رفع آکنه، کمبود انرژی و خستگی مزمن، کاستن فشارخون، سردردهایی با علت نامشخص و یبوست استفاده میکردند.
چای کپک زده دوست دارید؟
برخلاف تصور، درست کردن کامبوچا در خانه اصلا کار سختی نیست، برای درست کردن این نوشیدنی شما به چای (سیاه یا سبز)، شکر و البته مقداری قارچ و باکتری نیاز دارید. تعجب کردید؟ این میکروبها برای سلامت بدن ضرری ندارند و حتی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند. درواقع اصلا قسمت جالب این چای همین قارچها و باکتریهاست. شیوه خانگی درست کردن این چای هم اینطور است که ماده اولیه قارچ، «کشت مادر» با مقداری چای خشک سیاه یا سبز مخلوط میشود، سپس به این مخلوط اندکی آب اضافه شده و برای مدت 10روز نگهداری میشود، طی این 10روز یک لایه نسبتا ضخیم از قارچ و باکتری روی این چای شکل میگیرد و پس از تکمیل این چرخه، لایه روی چای برداشته میشود تا برای ساختن چایهای بعدی از آن استفاده شود و نوشیدنی زیر آن هم به عنوان «چای کامبوچا» مصرف میشود.
به جنگ سرماخوردگی بروید
درحال حاضر بسیاری از قهوهخانهها، کافیشاپها و رستورانها در سراسر جهان چای کامبوچا را در منوی غذایی خود ارائه میدهند. بعد از کفیر، سرکرات و کیمچی حالا کامبوچا به جدیدترین محصول «پروبیوتیک» در جهان بدل شده است و بسیاری از بازیگران مشهور دنیا و سرآشپزهای رستورانهای معروف جهان به آن متمایل شدهاند. طرفداران این چای معتقدند که این نوشیدنی سرشار از میکروارگانیسمهایی است که شبیه «باکتریهای خوب» داخل روده انسان هستند.
وقتی چای معجزهآسا شما را بیمار میکند
با این همه تعریف مشخص است که تمایل زیادی در سراسر جهان برای این محصول وجود داشته باشد، اما نکته مهمی که باید درنظر گرفته شود این است که موارد متعددی گزارش شده که تلاش برای ساختن کامبوچا در خانه باعث آلوده شدن نوشیدنی به میکروبها و قارچهای مضر و بیماریزا شده است. درواقع گذاشتن یک نوشیدنی و یک ماده غذایی در هوای آزاد برای مدت 10روز احتمال آلوده شدن آن را بالا میبرد. درست کردن کامبوچا در ظروف سرامیک از همه خطرناکتر است چراکه اسید موجود در کامبوچا با سرامیک ترکیب میشود و سمی خطرناک آزاد میکند. از طرف دیگر میزان قند این نوشیدنی هم یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن دقت کنید، درست است که میزان قند معمول در این نوشیدنی بالا نیست اما اگر روزی چند نوشیدنی کامبوچا بنوشید قندخونتان ممکن است به مقدار زیادی بالا برود و این در افراد دیابتی یا افرادی که در خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، بسیار مهم است.
![]() |
![]() |
![]() "اُبری دوگری" دانشمندی است که در صورت به حقیقت پیوستن پیش بینی هایش، اولین انسانی که 150 سالگی خود را جشن خواهد گرفت در حال حاضر متولد شده و اولین انسانی که هزار سال زندگی خواهد کرد 20 سال دیگر قدم به دنیا خواهد گذاشت.
"دوگری" متخصص زیست پزشکی امراض ناشی از پیری در انجمنی که به تحقیقات مرتبط با طول عمر اختصاص یافته معتقد است پزشکان در طول مدتی که وی زنده است می توانند به تمامی ابزارهایی که برای درمان پیری و بیماری های ناشی از آن مورد نیاز است دست پیدا کرده و طول عمر را برای مدت نامحدودی افزایش دهند.
به گفته وی شانس اینکه بتوان طی 25 سال آینده سالخوردگی را تحت کنترل قطعی درآورد پنجاه-پنجاه است، منظور از کنترل قطعی استفاده از شیوه های کنترل پزشکی است که امروزه برای درمان بیماری های عفونی به کار گرفته می شوند.
دوگری دورانی را پیش بینی می کند که انسانها برای ترمیم و تعمیر منظم به پزشکان خود مراجعه کرده و با کمک گرفتن از شیوه های درمانی از قبیل ژن درمانی، سلول درمانی، شبیه سازی سیستم ایمنی و دیگر تکنیکهای پیشرفته پزشکی بدن خود را در وضعیت مطلوبی نگه دارند.
وی پیری را یک عمر انباشتگی آسیبهای سلولی و مولکولی در سرتاسر بدن توصیف می کند. به گفته وی هدف این است که با استفاده از آنچه پیرپزشکی پیشگیرانه خوانده می شود، آسیبهای مولکولی و سلولی پیش از اینکه به مرحله فراوانی بیماریزا برسند را درمان و ترمیم کرد.
چالش طول عمر و امید به زندگی
امروزه موضوع بسیاری از بحث و جدلها این است که در آینده امید به زندگی تا چه اندازه و با چه سرعتی افزایش خواهد یافت، اما گرایش کلی در برابر این موضوع مشخص است. سالانه سه ماه به میزان امید به زندگی در جهان افزوده می شود و متخصصان پیش بینی می کنند تا سال 2030 در حدود یک میلیون انسان بیش از 100 ساله در جهان خواهند بود.
تا به امروز، رکورد بالاترین طول عمر در جهان به فردی 122 ساله اختصاص یافته است، در عین حال در کشور ژاپن به تنهایی تا پایان سال 2010 بیش از 44 هزار نفر با سنی بالای 100 سال زندگی می کردند. با این همه برخی از متخصصان بر این باورند گرایش موجود به سوی افزایش طول عمر به واسطه پدیده چاقی همه گیری که جوامع ثروتمند و در حال توسعه را تحت تاثیر خود قرار داده، دچار اختلال خواهد شد.
شاید نظریه دوگری کمی تخیلی و غیر واقعی به نظر برسد، اما از سویی دیگر هنوز فردی موفق به دریافت پاداش 20 هزار پوندی MIT برای بیولوژیست مولکولی که بتواند نادرست بودن این نظریه را به اثبات برساند، نشده است.
در عین حال گروهی از دانشمندان نیز این نظریه را "علم کاذب" خوانده و معتقدند نظریه دو گری ایده ای است که هنوز در مرحله ابتدایی آزمایش و بررسی قرار دارد.
سلول درمانی و احیای سلولهای زنده
برای برخی از انسانها 100 سال زندگی کردن امر جذاب و جالب توجهی نیست زیرا تصویری از جامعه ای سالخورده و بیمار را در ذهن آنها تداعی می کند اما دوگری می گوید این تصور چیزی نیست که وی در نظر دارد، بلکه تمرکز اصلی وی کنترل بیماری های ناشی از کهولت سن است.
دو گری می گوید: ایده من زنده نگه داشتن افراد در شرایط نامناسب سلامت نیست، بلکه جلوگیری از بیمار شدن انسانها در اثر سالخوردگی است. شیوه های درمانی که بر روی آنها مطالعه می کنیم طول عمری برای انسانها به ارمغان خواهد آورد که در نتیجه سلامتی آنها حاصل شده است.
وی آسیبهای ناشی از سالخوردگی را به هفت دسته اصلی تقسیم می کند که تکنیکهای درمانی باید بر اساس این دسته بندی بسط داده شوند. به گفته وی در حالی که علم در برخی از این دسته بندی ها هنوز در مرحله آغازین خود به سر می برد، برخی از علوم در این دسته بندی ها به مرحله مورد نظر تکامل دست پیدا کرده اند.
دوگری برای مثال به درمانهای مبتنی بر سلولهای بنیادین اشاره می کند که به گفته وی ویژه احیای نوعی خاص از آسیبهای سلولی طراحی شده اند. درمانی که اکنون در مرحله آزمایش بالینی به سر می برد و می تواند سلول مرده را احیا کند.
درمانهای مبتنی بر سلولهای بنیادین در حال حاضر دوره های آزمایشی خود را برای ترمیم آسیبهای نخاعی در انسانها پشت سر می گذارد و دوگری معتقد است به زودی می توان از این شیوه های درمانی در ترمیم آسیبهای قلبی و مغزی نیز استفاده کرد.
قلبهای سالم و عمر بدون محدودیت
بیماری های قلبی عروقی در حال حاضر بزرگترین قاتل انسانها در سرتاسر جهان به شمار می روند و دوگری می گوید غلبه بر این بیماری با وجود اینکه دانشمندان راههایی را برای کنترل آن یافته اند، به زمان زیادی نیاز دارد.
بیماری های قلبی که منجر به نقصال عملکرد قلب می شوند، ایستها و حمله های قلبی در نتیجه انباشته شدن نوعی خاص از آنچه دوگری آنها را "زباله های مولکولی" خطاب می کند، به وجود می آیند، پسماندهای فرایند سوخت و ساز بدن که بدن انسان قادر به مصرف یا نابودی آنها نیست.
دوگری در حال مطالعه بر روی آنزیمهایی در بدن دیگر جانداران است که می توانند این زباله های مولکولی را از بین برده و محیط سلولها را پاک کنند تا در نهایت با استفاده از ژن درمانی این توانایی را به انسانها انتقال دهد. در صورت موفقیت در این پروژه می توان از بروز بیماری های قلبی در انسان جلوگیری کرد.
بر اساس گزارش رویترز، وی از پیش بینی دقیق و قاطع طول عمر انسانها در آینده خودداری می کند اما معتقد است هرنوع پیشرفت بزرگی که در زمینه طول عمر انسانها رخ دهد مدت زمان بیشتری برای انجام مطالعات علمی بیشتر فراهم خواهد شد.
از دیدگاه وی این به آن معنی است که اولین انسانی که هزار سال عمر خواهد داشت، 20 سال دیگر متولد می شود و در آینده هیچ محدودیتی برای طول عمر وجود نخواهد داشت. |