روغن بادام تلخ سرفه را بهبود بخشیده و ضدسرماخوردگی است اما در مصرف آن باید دقت کرد. |
|
بادام میوه ای است که به دو شکل تلخ و شیرین یافت می شود ولی بادام تلخ دارای خواص بیشتری است. روغن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ورم ریه مفید است. بادام تلخ، سنگ کلیه و قولنج را برطرف می کند. همچنین در درمان سرماخوردگی و سرفه موثر است. ریختن یک قطره روغن بادام تلخ در گوش برای رفع زنگ زدن گوش مؤثر است. روغن بادام خاصیت مسهلی دارد و ضد سرماخوردگی است و خشکی و چین و چروک پوست را برطرف می کند. ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال و کلیه و دفع کرم روده موثر است.
|
نوشیدن قهوه و چای در بین مردم رواج بسیار دارد و این نوشیدنیها میتوانند فواید درمانی مفیدی داشته باشند. حدود 70 درصد از مردم جهان که مبتلا به چاقی و دیابت هستند، دارای بیماری کبد چرب غیر
الکلی نیز می باشند. این بیماری در بین مردم آمریکا شیوع 30 درصدی دارد.
زنجبیل از دیدگاه طب سنتی خواص درمانی زنجبیل شامل ضد تهوع (به خصوص تهوع حاملگی)، ضد درد (به خصوص دنداندرد)، ضد سرماخوردگی، مقوی قلب، لاغر کننده (متعادلکننده، یعنی افرادی که دارای اضافهوزن هستند متعادل میشوند و افراد لاغر نیز متعادل میشوند)، ضد لخته شدن خون و کم کردن خطر سکته قلبی و مغزی است. زنجبیل یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی در طب سنتی ایران، چین و هند است که از آن در غذاها هم استفاده میکنند در نتیجه اهمیت دوچندانی پیدا میکند و لازم است در مورد ارزش آن بیشتر بدانیم و اطلاعات بهتری به دست آوریم...از نظر گیاهدرمانی، روی زنجبیل تحقیقات بسیاری انجام شده است و به اثبات رسیده که این گیاه یکی از کاربردیترین داروها در درمان تهوع شدید بارداری است به طوری که اثر آن در پیشگیری از تهوع بارداری وارد برخی کتابهای درسی رشته زنان و زایمان نیز شده است. خانمهای باردار برای کاهش تهوع میتوانند روزی 3 بار و هر بار حدود 250 میلیگرم عصاره زنجبیل که در داروخانهها به فروش میرسد، مصرف کنند. اگر قرار است گیاه زنجبیل مصرف شود، باید به این نکته توجه داشت که به دلیل ساختار ریشهای آن، 60 تا 70 درصد حاوی پلیساکارید است که اثر درمانی ضدتهوع ناشی از آن نیست. پس برای مصرف دوز 250 میلیگرم ماده موثره، لازم است از زنجبیل به شکل تازه یا خشک بیشتر مصرف کرد. زنجبیل در بهبود فرآیندهای داخل سلولی بسیار موثر است و بسیاری از بیماریها را که به علت اختلال عملکرد سلولها بر اثر کمبود انرژی کافی به وجود میآیند، برطرف میکند. خواص درمانی زنجبیل شامل ضد تهوع (به خصوص تهوع حاملگی)، ضد درد (به خصوص دنداندرد)، ضد سرماخوردگی، مقوی قلب، لاغر کننده (متعادلکننده، یعنی افرادی که دارای اضافهوزن هستند متعادل میشوند و افراد لاغر نیز متعادل میشوند)، ضد لخته شدن خون و کم کردن خطر سکته قلبی و مغزی است. این گیاه همچنین ضد باکتری و ضد ویروس (به علت تقویت سیستم ایمنی بدن)، آنتیاکسیدان، ضد سرفه، ضد کبد چرب، ضد التهاب و ورم سلولی، ضد اسپاسم عضلانی (مصرف خوراکی و موضعی)، تقویتکننده سیستم ایمنی بدن، ضد نفخ و گازهای رودهای است و باعث افزایش ترشح اسید و آنزیمهای مفید معدهای برای هضم غذاها میشود. از دیگر خواص زنجبیل میتوان به مواردی چون پایین آورنده کلسترول و تری گلیسیرید خون، پایین آورنده قند خون، ضد سکتههای مغزی و قلبی، ضد آلزایمر و درمانکننده آسم، اماس و آرتروز مفصلی اشاره کرد
چای یکی از نوشیدنی های پرطرفدار است و در تحقیقات فراوانی که درباره مصرف چای انجام شده آمده است که مصرف معمولی چای هیچ ضرری برای فرد ایجاد نمی کند.
|
نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود و در دمای بالاتر از 70 درجه سانتیگراد باشد، خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد.
نوشیدن چای داغ مخاط گوارشی بهویژه مخاط مری را آماده پذیرش مواد سرطانزا میکند و به همین علت در کشورهایی که عادت به مصرف چای داغ دارند، میزان ابتلا به این سرطان بیشتر است.
نوشیدن یک فنجان چای در ظرف مدتی کمتر از دو دقیقه پس از ریختن آن، خطر سرطان مری را در مقایسه با چایی که 4 تا 5 دقیقه پس از ریختن نوشیده می شود، پنج برابر افزایش می دهد.