قند خرما، توت و به طور کلی هر"مواد قندی "هنگامی که با آب جوش یا چای داغ تماس پیدا میکند بدن تمام شیرینیهای آین مواد را جذب کرده و "انرژی" موجود در آنها جذب بدن نمی شود.
گفتنی است چای و "قهوه "در تمام کشورهای دنیا نوشیدنیهای بسیار رایجی هستند که افراد عادت دارند آنها را با مواد شیرین مصرف کنند اما این مواد قند به سلامت "دندانها" آسیب رسانده و سبب بالا بردن قند خون و در نهایت "دیابت" میشود.
گفتنی است مصرف "میوههای خشک" در کنار چای بهترین گزینه به جای قند، خرما و "توت" است. نکته: پزشکان بر این باورند مصرف میوههای خشک انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کرده و برای "سلامتی" ضرری ندارند.
فشار خون بالا با تعداد هشداردهنده مرگ و میر سالانه در جهان مرتبط است. هر چند فشار خون بالا ممکن است علائم ظاهری نداشته باشد، اما مهمترین پیامدهای آن حمله قلبی ، سکته مغزی و در کنار آن نارسایی کلیوی است.
از علل عمده بروز فشار خون بالا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کشیدن سیگار، چاقی و اضافه وزن، بیماری دیابت، کم تحرکی بدن مثل نشستن طولانی پشت میز کار، ورزش نکردن، مصرف زیاد نمک و غذاهای شور، مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم در غذاها، کمبود ویتامین D در بدن، مصرف الکل، استرس، افزایش سن، برخی داروها مثل قرص های ضدبارداری، زمینه ارثی و ژنتیکی، سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیوی، بیماری ها و یا تومور غدد فوق کلیه، بیماری ها و یا تومور غده تیروئید، نواقص مادرزادی موجود در رگ های خونی و...
تنها با چند راه بسیار آسان می توانید فشار خون بالا را از بین ببرید:
* اولین و البته راحت ترین راه قدم زدن است. یکی از مهمترین نکاتی که در این مورد باید رعایت کنید این است که فدم زدن برای کاهش فشار خون باید قدرتی باشد و میزان آن باید تقریبا یک ساعت در روز باشد.
* نفس عمیق بکشید. تمرین تنفس آرام و روش های مدیتیشن هم میتواند در این خصوص روی شما تاثیر شگفتانگیزی داشته باشند. این روشها به شما کمک میکنند که به میزان قابل ملاحظهای استرس خود را کاهش دهید و فشار خونتان را نیز کنترل کنید. سعی کنید این روش را 10 دقیقه صبح و 10 دقیقه شب انجام دهید. نفس عمیق خود را به درون برده و سپس خارج کنید. اگر میتوانید گاهی اوقات به کلاس یوگا بروید تا این روشها را بهتر یاد بگیرید.
* مواد خوراکی سرشار از پتاسیم مصرف کنید. پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای مقابله با تاثیرات بد سدیم است. میوهها و سبزیجات غنی از پتاسیم هستند، از جمله سیبزمینی ، گوجه فرنگی، آب پرتقال، موز، نخود فرنگی و کشمش. سیب زمینی یکی از بهترین راه های درمان فشار خون است. افرادی که فشار خون بالایی دارند باید روزانه به مقدار 2 هزار تا 4 هزار میلی گرم پتاسیم مصرف کنند. بهترین منبع برای بدست آوردن این پتاسیم سیب زمینی و یا گوجه فرنگی است.
* نمک بزرگترین دشمن تمام بیماران فشار خون است. مصرف نمک را کاهش دهید. حتی اگر در خانواده تان سابقه ابتلا به فشار خون بالا را ندارید، کاهش مصرف نمک میتواند تاثیر بسیار زیادی روی سلامت شما داشته باشد. قبل از این که نمک به غذا بیفزایید فکر میکنید که آیا واقعا به آن نیاز دارید یا نه. سعی کنید به جای نمک از دیگر چاشنیها استفاده کنید. همچنین تا حد امکان از مصرف مواد غذایی فرآوری شده و کنسروی و آماده بپرهیزید، مثل سوسیس و کالباس، چیپس، ناگت مرغ منجمد و ...، چون این مواد سرشار از نمک هستند.
* شکلات های تلخ منابع خوبی از ویتامین ها و همچنین مکمل های بدن هستند. محققان به این نتیجه رسیده اند که افرادی که بیشتر از شکلات تلخ استفاده می کنند رگ های خونی بسیار منعطف تری دارند و همچنین جریان خون در بدن آن ها روان تر است.
* یکی از روش های بسیار آسان و البته کاربردی برای کاهش فشار خون نوشیدن چای در طول روز است. دانشمندان پی برده اند افرادی که روزانه از سه لیوان چای استفاده می کنند کمتر دچار بیماری فشار خون می شوند و رگ های بازتری دارند.
* کار و مشغله های روزانه خودتان را کمتر کنید تا دچار استرس نشوید. یکی از دلایل به وجود آمدن فشار خون استرس است و البته کمتر کردن کار می تواند از این استرس نیز بکاهد و شما دیگر به فشار خون دچار نخواهید شد.
* شاید بسیار عجیب به نظر برسد اما افرادی که در خواب خروپف می کنند بیشتر دچار فشار خون می شوند. این افراد باید سریع تر به پزشک مراجعه کنند. خروپف باعث می شود تا راه نفس شما تنگ شده و سپس فشار خون شما بالا می رود.
* سویا یکی از موادی است که می تواند به شما در کاهش فشار خون کمک به سزایی کند. خوردن شیر سویا و یا استفاده از آن در غذا از جمله راه های استفاده از سویا است.
افراد در حالت "خوابیدن" چند مرحله را می گذرانند که قبل از خواب بهترین زمان برای یادگیری کلمات جدید از دنیای یک زبان دیگر است.
گوش دادن به مطالب مختلف در زمان "خواب آلودگی" اگر چه روی کیفیت خواب تاثیر می گذارد و خواب را با کمی اختلال روبه رو می کند اما می تواند میزان ماندگاری چیزهایی را که یاد می گیریم افزایش دهد.
همچنین "یادگیری حروف" 20 الی 30 دقیقه قبل از خواب باعث می شود تا "مغز" بتواند آنها را در "حافظه بلند مدت" خود ذخیره کند و ما آنها را دیرتر فراموش کنیم.
آکریلامید ماده شیمیایی است که در برخی مواد خوراکی به خصوص خوراکیهای گیاهی هنگام فرآیند طبخ غذا به مدت طولانی و در حرارت بالا تولید میشود.
ماده شیمیایی آکریلامید از زمانی که بشر به طبخ غذا، کباب کردن و برشته کردن آن روی آورده در مواد خوراکی تولید میشده اما محققان از سال 2002 میلادی این ماده را در مواد خوراکی شناسایی کردند. تشکیل این ماده در روند آمادهسازی مواد خوراکی در خانه و یا در رستورانها و کارخانههای تولید موادغذایی اتفاق میافتد.
آکریلامید از قند و نوعی اسید آمینه حاصل میشود که به طور طبیعی در مواد خوراکی وجود دارند اما در مواد لبنی و فرآوردههایی چون گوشت و ماهی تولید نمیشود.
در مجموع این گونه تصور میشود زمانی که مدت زمان طبخ غذا طولانیتر باشد و یا غذا با دمای بالاتر پخته شود احتمال تجمع آکریلامید در مواد غذایی بیشتر میشود. همچنین بخارپز کردن و جوشاندن مواد خوراکی موجب تشکیل این ماده شیمیایی نمیشود.
از آنجا که نمیتوان آکریلامید را به طور کامل از رژیم غذایی حذف کرد میتوان با رعایت نکاتی ساده میزان تولید آن را در غذاها کاهش داد که مهمترین این نکات به شرح زیر است:
- برای سرخ کردن مواد خوراکی منجمد و سرخ شده حتما از نظر زمان و حرارت طبق دستورالعمل کارخانه تولیدکننده آن عمل کنید.
- نان را به میزانی برشته کنید که رنگ آن قهوهای کمرنگ باشد.
- رنگ سیبزمینی برشته نیز باید قهوهای کمرنگ باشد.
- هنگام آماده کردن سیبزمینیهای نیمه آماده منجمد آنها را به حدی سرخ کنید که رنگ آن زرد طلایی شود.
- از نگهداری سیبزمینی در فریزر که موجب افزایش آکریلامید موجود در آن به هنگام طبخ میشود، خودداری کنید.
کارشناسان می گویند این یافته ها می تواند پیامدهای عمیقی برای درمان داشته باشد.
تومور از یک تک سلول و به دلیل بروز جهش و تقسیم غیر قابل کنترل ایجاد می شود. اما این پایان فرایند نیست. سلولهای سرطانی به جهش های خود ادامه داده و تهاجمی تر می شوند، به همه بخش های بدن حرکت کرده و در برابر داروها مقاوم می شوند.
این فرایند بی نظم است و به توموری تبدیل می شود که حاوی سلول های سرطانی متنوعی است که به شیوه های مختلفی جهش یافته است.
پروفسور مگ گریو مجری این تحقیقات گفت: این یافته عواقب جدی و بزرگی برای پزشکی دارد.
این پژوهشگران تنوع سرطان را در پنح کودک مبتلا به سرطان خون لوکمی مورد بررسی قرار دادند. آنها جهش ها را در سلول های سرطانی تکی با یک پایگاه داده از جهش ها مقایسه کردند.
نتایج آنها که در نشریه تحقیقات ژنوم منتشر شده است، نشان می دهد این بیماران دارای دو تا 10 لوکمی بودند که از نظر ژنتیکی مختلف اند. پروفسور گریو می گوید هر بیمار دارای یک درخت کاملا جدید سرطانی بود و فقط به یک نوع سرطان مبتلا نبود.
وی افزود: این یک پیشرفت کاملا فنی برای دستیابی به این تنوع پیچیده فوق العاده است که این می تواند به توضیح اینکه چرا در درمان این بیماری های پیشرفته با دشواری مواجه می شویم کمک کند.
دانشمندان تنوع سرطان را با درخت مقایسه کردند. جهش های اولیه – تنه درخت- می تواند در همه سرطان ها مشترک باشد. اما بعدا تومورها مانند شاخه درخت از آن ایجاد می شوند. این یعنی درمانی که یک شاخه را یا زیر مجموعه سرطان را هدف قرار می دهد می تواند بیماری را کند کند اما هرگز آن را متوقف نخواهد کرد.
پروفسور چارلز سوانتون پژوهشگر تنوع سرطان در موسسه تحقیقات سرطان دانشگاه کالج لندن گفت: ما این درمان را هرس کردن شاخه می دانیم نه بریدن درخت. درمانهای هدفمند می توانند برخی بخش های تومور را از بین ببرند اما از بین بردن تمام آن کار دشواری است.
این مطالعه سرطان لوکمی را مورد بررسی قرار داده است چرا که نسبت به دیگر انواع سرطان تنوع کمتری دارد . تومورهای دیگر مانند ملانوما به آسانی از صدها شاخه تشکیل می شوند.
پروفسور گریو می گویند یکی از موارد استفاده از این تحقیقات در ارائه درمانهایی است که تنه درخت تومور را از ریشه بکند چرا که درمانهای هدفمند کنونی تحت بررسی، نمی توانند با سرطانهای پیشرفته مبارزه کنند.
ایده دیگری که وی مطرح می کند تمرکز بر روی محیط اطراف سرطان است. اگر سرطان را مانند گونه های متنوع در یک زیستگاه در نظر بگیریم چرا که زیستگاه را هدف قرار ندهیم – یعنی همان رگهای خونی که اکسیژن یا التهاب را به سرطان می رسانند. این زمینه ای است که دانشمندان به آن بسیار توجه نشان می دهند.
پژوهشگران تاکید دارند باید سرطان را در مراحل بسیار اولیه تشخیص داد و پیش از متنوع شدن آن درمان شود.
پروفسور سوانتون می گوید نقطه شروع شناخت تنوع سرطان است تا سازگاریهای بعدی آن را محدود کنیم، فضای تکامل را کاهش داده و فعالیت داروها را طولانی کنیم.